Odbor školstva eviduje 988 žiadostí o prijatie detí do materských škôl

18.03.2011 Prešov

Prešov 18. marca (TASR) – Odbor školstva, kultúry a športu (OŠKaŠ) Mestského úradu v Prešove eviduje po ukončení zápisov dovedna 988 žiadostí o prijatie detí do materských škôl (MŠ) v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta.
\"Keďže niektorí rodičia podávali žiadosti na dve, tri či dokonca i štyri materské školy, skutočný fyzický počet prihlásených detí je omnoho nižší. V súčasnosti sa pracuje na kompletizácii zoznamov a vylúčení duplicít,\" uviedla dnes pre TASR vedúca školského úradu OŠKaŠ Anna Böhmerová. Dodala, že najväčší záujem zaznamenali v MŠ na uliciach Budovateľská, Sládkovičova, Hviezdoslavova.
Oproti minulému roku podľa Böhmerovej počet detí narástol len mierne, do 20 mestských materských škôl bolo zatiaľ prijatých 749 detí. Stále je však potrebné rátať s deťmi s odloženou povinnou školskou dochádzkou, ktorých môže byť podľa predpokladov až 88.
Keďže do škôlky sa prijímajú prednostne deti od troch rokov, medzi neprijatými sú aj také, ktoré majú len dva roky, prípadne menej. \"Rodičov, ktorých dieťa nebolo prijaté a je schopné navštevovať MŠ, budeme v nasledujúcom období kontaktovať a ponúkneme im miesto po vylúčení duplicitných zápisov, prípadne voľné kapacity v materských školách napríklad na sídlisku Sekčov,\" dodáva vedúca školského úradu.
V minulom roku po zápisoch evidovalo mesto viac ako 100 nevybavených žiadostí o prijatie. Böhmerová pripomenula, že z tohto dôvodu otvorili štyri nové triedy, ktoré kapacitne pomohli pri vyriešení situácie s neprijatými deťmi.
Mestské materské školy v tomto školskom roku navštevuje vyše 2500 detí. Na území Prešova však pôsobia aj ďalšie MŠ súkromných a cirkevných zriaďovateľov.
 

Vyberte región

mark